Miksi täällä kysytään?

Siivouksen ja motivaatio puheita kuunnellessa luureilla tulikin ihan hauska mietintä mieleen!

Kun tässä elämämme kokoisessa kokeessa kaikilla on eri kysymykset, niin miksi me kysytään toisilta neuvoja?
Sinänsä vaan mietityttää kun minua kymmenen kertaa viisaampi kysyy minun neuvoa opintoihinsa. Tai monta kertaa kokeneempi tuskailee elämäänsä.

Tuskin tässä mistään neuvoista on kyse, vaan ihan siitä että saadaan ajatukset itselle kuuluviksi ja niihin selkoa🤔
Tämä ei missään nimessä ole mikään huono asia, koska ilman tätä evoluutio olisi aikas paljon takanapäin. Nämä ihmiset on kultaa arvokkaampia kapistuksia, koska he kuitenkin aina pysyvät matkassa!

Mutta mitä näille sitten voi sanoa? Motivoivia lauseita? Kannustamista? Olla hiljaa? Tuskin tähän nyt mitään oikeaa vastausta on. Ehket tässä olisi juurikin hyvän itse kehittymisen paikka! Osaisi lukea tilannetta ja ihmisiä niin että päädyttäisiin win/win tilanteeseen? Hmm. Tämä vaatii kyllä pohtimista nyt.

Entäs nämä jotka oikeasti tarvitsevat ohjausta? No lähinnä itsellä on vain se mielessä että kuhan se päätös tulee henkilön omasta päästä, kaikki kyllä lopussa kääntyy hyvin! Nämä ihmiset on aina helppoja ja mukava heitä auttaa!
Näille ihmisille tulee alkuun jokin hirveä kiitollisuuden velan taakka, mutta ajan kanssa he huomaavat että ei asia ehket niin olekkaan. Iso plussa myös näille!

Sitten viimeisin, ja kevyesti huonoin vaihtoehto. "askhole" tyypit! Oli tilanne mikä tahansa, kysymys mikä tahansa. He haluavat kuulla ohjeesi, mutta tekevät täysin päinvastaisesti! Näihin ei kannata yhtä kertaa pidempään haaskata aikaa, koska nämä ihmiset eivät ikinä tule muuttumaan. Taas ihan kantapäätäni jomottaa kun muistelen että monta kertaa tähän ansaan olen kävellyt!




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Omia ajatuksia välillä...

vaikeita aikoja.

koronan keskellä iloa🙃