Ilmastonmuutosta?

Jihuu kun ihan yllätettiin itsemme ja juhlittiin maailman ylikulutuspäivää jo 1.8!

Itseä tämä ei hirveemmin yllätä mitenkään kun katsoo tätä rojun määrää ympärillä. Kun en itse mistään materiaalista välitä, liikun paljon pyörällä ja en harrasta mitään luontoa kuormittavaa. Ja aina nämä asiat ollu jotenkin tärkeämpiä kuin esimerkiksi 3 autoa pihassa tai omat kuntoilulaitteet.

Mutta hei! Kukin tyylillään. Miksipäs ei tänäkin vuonna "erkka 6v" saisi joululahjaksi esimerkiksi 5kg painavaa muovivuorta jonka kuukauden jälkeen voikin tunkea jätesäkissä isän "henkka" äijäluolan ja autotallin väliseen tilaan, ainakin siksi aikaa että äijät saa muovisen kylpytynnyrin!

Mutta onneksi "Salla" perheen äiti on ahkera kirpputori-ihminen, joka Sitten 3 vuoden päästä moraalinen tekopyhyysviitta päällä kantaa muoviläjän kirpputorille kun se on "ympäristöteko". Jihuu taas kaikki voittavat! Tässä vaiheessa kuitenki päästään oravanpyörän toiseen kierrokseen ja luontoäiti ihan itkee onnesta kun Henkka on päättänyt luopua kylpytynnyristään ja sekin lähtee myyntiin! Tynnyristä saatavilla rahoilla sitten voi jotain pikkusta ostaa ihan vaan harrastuksiin, esim. Käsirahana autoprojektiinhan tämä 300e toimii loistavasti! No siinä vaan kilowatit juoksemaan ja kempillä vetämään saumaa seuraavat kolme kuukautta!

Onneksi moraali on taas heidän puolella kun Salla on saanut päähänsä että hän haluaa hybridiauton! Sehän säästää luontoa! Saati vielä kun Salla on niin ajattelevainen että ostaa luomua, kestokassilla kantaa sen pois kaupasta ja kaiken lisäksi lajittelee jätteet!

Mutta missä vaiheessa tulee mieleen esimerkiksi sellainen että jättäisi nämä jutut ostamatta? Eheeiii! Koska muillakin on!

50 vuoden aikana väestö maailmassa on kuitenkin tuplaantunut, joten jossain vaiheessa tämmönen ei vaan tule toimimaan!

Mutta siihen asti kyllä Erkka saa vielä lelunsa ja henkka kylpytynnyrinsä!



Eikö vähempi riitä?





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Omia ajatuksia välillä...

vaikeita aikoja.

2 viikon loppurutistus 🙊