Polkuja polkuja

Jossain vaiheessa elämää tulee jokaiselle eteen se hetki, kun joutuu oikeasti pohtimaan suuntaa elämälle.
Harmikseen todettakoot että maailma on täynnä ihmisiä jotka tähän kysymykseen törmätessä jäävät ristituleen noin tuhannen ohjeitten antajan toimesta.
Sitten lattialla nurkassa ollaan, kyynel silmässä ja polvia rintakehään rutistaen, ohjeitten leijuessa joka puolella. Mikään ei tunnu sinulta? Mutta nämähän on oikeita kun muut sanoo?

Ne pienet haaveet joita ihminen on pitänyt koko elämänsä kätköissä, ihan vaan sen takia että muiden tuputtamat haaveet on olleet "normaaleja". Kenelle me tätä elämää eletään?

Outoa olisi tilanne että menet vaatekauppaan ja ostat itsellesi ihanat housut. Mutta kumppanisi kokoa?
Ehket se teini-iässä murrettu ihminen olettaa olevansa huonompi kuin muut ja hakee näin hyväksyntää?
Somekanavien muiden täydellinen elämä näyttää kyllä täydelliseltä. Mutta onko se sitä? He taitavat kertoa yhden sivun koko tarinasta?
Ehket tällainen ihminen näkee sen kaukaisen haaveen sellaisen putken läpi, joka on täynnä lasinsirpaleita ja siitä vaan pitää ryömiä hampaat irvessä.

Mutta tässä vaiheessa on myös vara valita tämä huomattavasti hankalampi polku.
Kuunnella ja uskoa mitä pään sisässä jokin sinulle hokee. Tuhat epävarmuutta joudut ensin kohtaamaan. Sitten miljoona pettymistä. Saman verran saat vihaa niskaasi ja toisen mokoman katkeruutta.

Mutta lopputuloksena olisikkin se että ne kaupasta ostetut housut olisikkin juuri sinun kokoa?
Lasinsirpaleilla täytettyä putkea ei olekkaan, vaan haavetta kohti kävellään suorin selin ja hymyssä suin.

Niin monta kertaa kun täällä koetetaan sielua ja omaa mieltä lamaannuttaa lääkepurkeilla ja ns. Viisaitten puheilla, vastaukset löytyvät ihan sinusta itsestäsi. Ei ole hulluja ja päättömiä ajatuksia. Ne on hulluja jollekkin. Mutta todellisia sinulle.
Ei ole oikeita tai vääriä polkuja. On vaan polkuja.

Oma valintani on tämä jälkimmäinen polku. Polku ei ole helppo. Yksinäisyys ja mietteet ovat käsinkosketeltavissa päivittäin.
Mutta loppujen lopuksi. Minulla on aina hyvä olla, näen määränpään mihin tämä elämä johtaa ja olen avoin kaikelle mikä tällä polulla minua vastaan kävelee.

    "Opi kaikki, sitten unohda kaikki. Löydä tie, etsi sen jälkeen oma tiesi."


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Omia ajatuksia välillä...

vaikeita aikoja.

2 viikon loppurutistus 🙊